Bredbåndspuljen uddeles
- Nyheder, Teleindustrien

14. december 2018

Bredbåndspuljen på 110 mio. kr. er blevet uddelt. Med uddeling af puljen sikres der bredbånd til 4.602 adresser, fordelt på 91 projekter. Læs nærmere om uddelingen her:

https://efkm.dk/aktuelt/nyheder/2018/dec/landdistrikter-scorer-naesten-hele-bredbaandspuljen/

Med uddelingen kommer der også en masse reaktioner:

Nogle er glade, fordi de har fået tildelt midler. Vi glæder os på deres vegne. Det er positivt at udbygningen fremmes mange steder.

Andre er skuffede, fordi de ikke får støtte. Vi opmuntrer dem og opfordrer dem til at blive ved med at mobilisere sig. Er der nok efterspørgsel – så kommer der også et selskab og tilbyder en løsning.

Og enkelte bliver også frustrerede. Vi har i Teleindustrien allerede modtaget flere henvendelser fra mindre udbydere af trådløs bredbånd, som oplever, at der tildeles statsstøtte til udrulning af bredbånd i områder, hvor de enten allerede har et udbud eller har planlagt et udbud af trådløs bredbånd.

Det er vanskeligt at gennemskue præcist, hvad årsagerne er. Er det efter myndighedernes opfattelse indberettet data for sent? Er dokumentationen for dækningen god nok? Er der sikkerhed for de planlagte udbygninger og investeringer?

Faktum er, at uddelingen af bredbåndsmidlerne også har en bagside, og hvis uddelingen af støtte ikke rammer med nålestikagtig præcision de steder, hvor markedets aktører ikke har aktiviteter, så er puljen også med til at fortrænge investeringer, skævvride markedet og fratage de små udbydere af trådløs bredbånd incitamenter til at blive ved med at udbygge nettene og tilbyde dækning til kunderne.

Uddelingen af bredbåndsmidlerne er forbedret i forhold til tidligere, og med de nye kriterier, så kommer midlerne i langt højere grad de rigtige til gavn. Men der er en udfordring i forhold til udbyderne af trådløs bredbånd, som vi er nødt til at få adresseret. Hos myndighederne er man vist nok bevidste om, at der er en udfordring. Vi har bare endnu ikke fundet løsningen.

/Jakob Willer

Print Friendly, PDF & Email