Tele højt på dagsordenen
- Pressemeddelelser, Teleindustrien

En ny rapport fra konsulenthuset WIK sætter fokus på udbygningen af den digitale infrastruktur i Danmark. Rapporten konkluderer, at 5G og fiber vil danne grundlaget for fremtidens trådløse og intelligente samfund, og at den digitale infrastruktur vil understøtte Danmarks klimaambitioner.

“Med rapporten sættes der en meget klar dagsorden for klimaministeren og teleordførerne i Folketinget om at sikre gode rammer for investeringer og udrulning af den digitale infrastruktur i hele Danmark. Nu er det om at trække i arbejdstøjet” siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.

Offentlige myndigheder spiller en afgørende rolle for at levere gode og stabile markedsvilkår. Analysen identificerer en række fokusområder for at gøre Danmark klar til den næste generation af telekommunikation:

Regulatoriske tiltag til at fremme udrulning af nye net
Incitamenter til at fremme investeringer
Støtte til udrulning af teleinfrastruktur i tyndtbefolkede områder
Rejsning af master i forbindelse med udrulningen af 5G
Potentialet i synergier mellem de forskellige områder, herunder elektronisk kommunikation, energi, industripolitik, transport, landbrug, sundhed og uddannelse

Rapporten kan ses her https://presse.ens.dk/news/rapport-saadan-forventes-telemarkedet-at-udvikle-sig-frem-mod-2030-392829

/Jakob Willer, 20102365

Print Friendly, PDF & Email