Bæredygtig digital kultur
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

Kulturministeriet holdt den 28. oktober det første møde i det Dialogforum, der er blevet nedsat med repræsentanter fra rettighedshavere, internettjenester, teleselskaber m.m. Formålet med det etablerede forum er bl.a. at drøfte, hvordan man kan styrke en bæredygtig kultur på nettet.

På mødet understregede Jakob Willer, direktør i TI og Christian Hannibal, chefkonsulent i DI ITEK, at telebranchen tager ansvar for en bæredygtig kultur på nettet.

De fremhævede, at en bæredygtig digital kultur kræver fire ting:

1) God infrastruktur

2) Nye forretningsmodeller med indhold

3) Viden og kendskab til tjenesterne

4) Effektiv håndhævelse

På alle områder bidrager telebranchen til at sikre forudsætningerne for en bæredygtig digital kultur.

Christian Hannibal siger: – Der er ingen digital kultur uden digital infrastruktur. Forbrugere og politikere stiller stadig større krav til bredbånd og mobildækning. Desværre oplever vi faldende investeringer i telebranchen. Vi håber, at politikerne vil hjælpe på vej med gode vilkår og færre byrder.

Jakob Willer fortsætter: – Mulighederne for at nå ud til kunderne har aldrig været bedre. Der er massiv interesse og betalingsvillighed for indhold på de digitale tjenester. De lovlige tjenester skal gøres endnu mere attraktive med godt og aktuelt indhold. Her er telebranchen også med til at præge udviklingen.

Men det er ikke nok, at der er gode tjenester. Forbrugerne skal også kende til dem.

– Bøger, film, musik, spil, tv. Der er efterhånden ikke det kulturprodukt, man ikke kan finde lovligt på nettet. Men forbrugerne kender måske ikke alle de forskellige tilbud. Hvis vi vil begrænse piratkopiering, bør vi gøre det endnu nemmere at finde præcis det stykke kultur man leder efter – helt lovligt, siger Christian Hannibal.

Endelig understreger Jakob Willer, at det også er nødvendigt med effektiv og ensartet håndhævelse.

– Vi har indgået en ”Code of Conduct” mellem Rettighedsalliancen og Teleindustrien. Det er et vigtigt skridt for at sikre en hurtig og effektiv implementering af domstolsafgørelser på tværs af hele branchen.

 

/Jakob Willer – 20102365

 

Print Friendly, PDF & Email