Blokering af skinbet sider
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

Retten på Frederiksberg har i dag pålagt teleselskaber at blokere for adgangen til 24 hjemmesider, der udbyder spil i strid med den danske spillelov.

Seks af disse sider handler om såkaldt skinbetting, hvor man kan omveksle våben fra spillet Counter Strike til jetoner og bruge dem som indsats i casinospil. På siderne anvender man sit log-in fra Steam.

Jakob Willer, direktør i Teleindustrien udtaler:

– Spillemyndigheden har oprindeligt anmodet teleselskaberne om at blokere for adgangen til disse hjemmesider på frivillig basis. Det har teleselskaberne afvist, idet det i Danmark er domstolene, der skal afgøre, hvad der er lovligt og ulovligt, og hvad der skal blokeres for. Det hverken kan eller skal private teleselskaber påtage sig ansvaret for at vurdere.

– Teleselskaberne har i retten rejst en række spørgsmål til sagen. Det handler bl.a. om, hvornår et spil betragtes som værende rettet mod danske brugere. Flere af de sider, der skal blokeres for er ikke på dansk. Men når en bruger logger sig ind på siden med sin Steam konto sker det via en dansk log-in procedure. Endvidere har selskaberne rejst spørgsmålet, hvorfor det netop er de seks udvalgte skinbet sider, der skal blokeres for, og hvad kriterierne har været for at udvælge disse. Realiteten er, at der er mange steder på internettet, hvor denne form for skinbetting finder sted, og man risikerer derved, at problemet reelt ikke løses med dette indgreb.

Endelig har teleselskaberne spurgt til, om Spillemyndigheden har forsøgt at løse problemstillingen med skinbetting ved at kontakte de aktører, der muliggør, at det kan finde sted. Reelt kan Steam og selskabet bag spillet Counter Strike (Valve) løse problemet ved at lukke ned for, at der kan udveksles våben og virtuelle genstande mellem forskellige brugerkonti. Men det er ikke den vej, man har valgt at gå fra Spillemyndighedens side.

Risikoen er, at man symbolsk får lukket ned for nogle sider. Men man har reelt ikke løst problemet.

/Jakob Willer, 20102365

Print Friendly, PDF & Email