Danmark er europamester i bredbånd og mobildækning
- Teleindustrien

12. november 2021

EU-Kommissionen har i en ny analyse igen udpeget Danmark som det land i EU, der har den bedste digitale infrastruktur. Se analysen her

I analysen måles på tilgængeligheden af bredbånd og mobildækning med både 4G og 5G, og de priser, som forbrugerne skal betale.

Den gode danske digitale infrastruktur har under corona-nedlukningerne meget tydeligt vist sin store værdi for samfundet og har gjort det muligt for mange at arbejde hjemme, holde digitale møder og modtage undervisning. Infrastrukturen har været robust og tilstrækkelig til at kunne rumme den øgede efterspørgsel og anvendelse med langt større datamængder, og store dele af erhvervslivet og mange offentlige myndigheder har i vid udstrækning kunne opretholde deres aktiviteter og arbejde digitalt.

På Dansk Erhvervs årsdag den 1. september 2021 fremhævede statsminister Mette Frederiksen også meget klart digitaliseringen og den digitale infrastruktur som væsentlige årsager til, at vi i Danmark har klaret os godt gennem krisen.

Det er fantastisk, at vi er nået så langt med den digitale infrastruktur. Vi skal nå endnu længere og sikre, at alle får glæde af udrulningen af bredbånd og 5G.

Der bør derfor politisk tages tre vigtige initiativer:

1 En langsigtet plan for løsning for restgruppen, der endnu ikke har adgang til 100/30 mbit/s bredbånd

2 Væsentligt forbedrede vilkår og rammer for opsætning af mobilmaster og -antenner, bl.a. med den igangsatte revision af BR18 og en ændring af planloven, der kan bane vejen for konstruktivt samarbejde med kommunerne og etablering af mobildækning i de områder, hvor der er stillet dækningskrav

3 Forbedrede og ensartede vilkår for gravearbejde – hvor der bør foretages en grundig revision af reglerne for at sikre, at gravearbejdet ikke bremses af uensartede vilkår og barrierer på tværs af kommuner.

/Jakob Willer, direktør i TI – mobil 20102365

Print Friendly, PDF & Email