EU-krav til mobiltelefoner kan forbedre mobildækningen
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

Socialdemokraterne og Teleindustrien støtter op om ny EU-rapport, der anbefaler stærkere mindstekrav til antennekvaliteten og en fælles mærkning af mobiltelefoners modtageegenskaber. (se rapporten nederst på siden her http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/rtte/documents/index_en.htm )

Det er muligt for producenter af mobiltelefoner at give forbrugerne klar besked om, hvilke mobiltelefoner der er gode og dårlige, men der er behov for stærkere lovgivning i Europa, hvis man skal have bedre mobiltelefoner.

Sådan lyder hovedkonklusionerne i EU-Kommissionens netop offentliggjorte undersøgelse af de gældende tekniske krav til mobilproducenter.

Tidligere undersøgelser har vist, at der kan være en forskel på mere end ti gange i effekten af det radiosignal, der skiller den dårligste mobiltelefon fra den bedste.

Derfor vil et EU-tiltag om skrappere krav til mobilproducenterne kunne forbedre mobildækningen, særligt i yderområderne.

”Regeringen har længe været opmærksom på problemet angående mobilantenner. Med Kommissionens undersøgelse har vi nu et solidt grundlag for at tage handling på EU-plan. Jeg vil kæmpe for, at vi får en fælles mærkningsordning, da det vil bidrage til bedre mobildækning til gavn for forbrugere og virksomheder – særligt i de tyndt befolkede områder”, udtaler Socialdemokraternes IT- og teleordfører Karin Gaardsted.

Teleindustrien tager også positivt imod Kommissionens rapport.

”Hos Teleindustrien hilser vi Kommissionens rapport velkommen. Vi er tilfredse med, at Kommissionen bidrager med konstruktive anbefalinger. Vi forventer naturligvis, at mobilproducenterne rent faktisk gennemfører de forbedringer, som Kommissionen lægger op til”, siger Teleindustriens direktør Jakob Willer.

For yderligere kommentarer kontakt:

Socialdemokraternes IT- og teleordfører Karin Gaardsted på tlf. 61 62 51 94 eller på mail karin.gaardsted@ft.dk

Direktør i Teleindustrien Jakob Willer på tlf. 20 10 23 65 eller på mail jw@teleindu.dk

 

 

Print Friendly, PDF & Email