Filmaftale – uden internetskat
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

Torsdag blev der indgået en bred politisk aftale på filmområdet http://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/bred-aftale-om-film-paa-plads/1/1/

I processen har der bl.a. været fremsat forslag om at beskatte internetforbindelser for at finde ny finansiering til dansk film. Dette har der dog ikke været politisk opbakning til. I stedet er der fokus på at stimulere udviklingen af nye forretningsmodeller i en digital verden.

Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, udtaler:

– Det er rigtig positivt, at man politisk har holdt hovedet koldt og gennemskuet, at beskatning af internettet ikke er vejen frem for at redde økonomien i den danske filmbranche.

– Mange brancher er blevet udfordret af digitaliseringen. Men digitaliseringen skaber også en masse muligheder for at nå ud til kunderne. Muligheder, som den danske filmbranche endnu ikke for alvor har taget hul på.

– Politisk har man sendt et klart signal til filmbranchen. Det handler om at finde nye forretningsmodeller, der passer til den digitale udvikling. Det handler ikke om at kræve betaling fra andre og indføre nye skatter og afgifter.

– Teleselskaberne er parate til at udvikle ny forretning sammen med filmbranchens aktører. Vi tror på, at der kan skabes ny forretning for dansk film på digitale tjenester, hvor indholdet gøres tilgængeligt for brugerne og kan købes lovligt. Det er også det mest effektive middel til at bekæmpe pirateri.

– Også når det kommer til bekæmpelse af ulovlige tjenester, er vi i telebranchen parate til at tage ansvar. Det har vi senest vist med den Code of Conduct, der er aftalt med Rettighedsalliancen, som sikrer effektiv og hurtig blokering af ulovlige sider på nettet på tværs af hele branchen – når en domstol har pålagt et selskab at blokere for adgangen.

Jakob Willer
Direktør
Teleindustrien
20102365

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email