Guldborgsund hjælper bredbånd på vej
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

I mange kommuner er man begyndt at se muligheder for, at man kan hjælpe med til, at bredbånd og mobildækning kommer ud til borgerne og til erhvervslivet. Det er rigtig positivt, for ved fælles hjælp og samarbejde kan vi få den digitale infrastruktur udbygget endnu flere steder.

I Region Sjælland har man taget initiativ til på tværs af alle kommuner at etablere nogle fælles gode rammer for gravearbejde og masteopsætning. De er ved at blive implementeret i kommunerne.

Nu har Guldborgsund Kommune taget et skridt videre og vil også hjælpe med til at bygge bro mellem lokale områder, hvor der er ønske om at forbedre bredbåndsmulighederne og virksomheder, som udbyder løsningerne.

På kommunens hjemmeside er der etableret et nyt kort, der illustrerer de bredbåndsløsninger, der er tilgængelige i kommunen. Kortet indeholder også en oversigt over de områder, hvor en borgergruppe er ved at mobilisere sig for at efterspørge bredbåndsløsninger. Ved at synliggøre disse initiativer hjælper kommunen med til, at det er lettere at mobilisere lokal opbakning til et projekt, og samtidig kan det fungere som et udstillingsvindue overfor leverandørerne, at der her er et område, hvor der er efterspørgsel og opbakning til nye løsninger.

Ofte afhænger udbygningen af infrastrukturen af, om der er nok kunder, der er interesserede i en ny og forbedret løsning. Hvis der er en tilstrækkelig stor efterspørgsel – så er det mere sandsynligt, at der er et selskab, der udbygger infrastrukturen i området.

Du kan læse mere om initiativet i Guldborgsund her http://www.guldborgsund.dk/bredbaand

/Jakob Willer
20102365

Print Friendly, PDF & Email