Hurtigt bredbånd – langsom udvikling
- Teleindustrien

Energistyrelsen har udarbejdet en ny kortlægning af bredbånd i Danmark.

Kortlægningen viser, at 84 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til bredbånd på mindst 100 Mbit/s download. Dette er en stigning på kun 1 procentpoint i forhold til sidste år, hvor dækningen var 83 pct. Samtidig er boliger og virksomheders adgang til uploadhastigheder på 30 Mbit/s steget fra 64 procent i 2014 til 83 procent i 2015 – en stigning, der primært skyldes teleselskabernes opgradering af hastigheder på abonnementer via kabel-tv-nettet.

Der er geografiske forskelle i dækningen med højhastighedsbredbånd. Og der er områder, hvor der ikke er adgang til højhastighedsnet.  Disse områder er spredt over forskellige områder af landet og befinder sig fortrinsvis uden for byerne.

Udviklingen af hurtigt bredbånd er afhængig af investeringer i netudbygningen.

De seneste år er investeringerne i telebranchen faldet, og der er behov for politisk at sætte fokus på, hvad der skal til for igen at stimulere investeringerne i den digitale infrastruktur.

Det handler om at sikre stabilitet og forudsigelighed i reguleringen. Det handler om at reducere barrierer og byrder for erhvervslivet, så pengene rækker længere. Og det handler om politiske visioner og ambitioner for den digitale vækst i Danmark, der kan være med til at styrke anvendelsen af infrastrukturen, øge efterspørgslen og realisere gevinsterne ved digitalisering.

http://www.ens.dk/info/nyheder/nyhedsarkiv/ny-opgoerelse-bredbaandsdaekning-paa-tjekditnetdk

Print Friendly, PDF & Email