Danmark i IT-top i Europa – igen
- Nyheder

Danskerne er det folk i EU, der er længst fremme, når det kommer til at benytte digitale løsninger som for eksempel netbank og online-shopping og brug af offentlige digitale tjenester.

For andet år topper Danmark EU’s digitale indeks, der rangerer de 28 medlemslande. Læs mere om undersøgelsen her https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/scoreboard/denmark

Med en score på 0,68 point på en skala fra 0-1 ligger Danmark nummer et i EU. På de følgende pladser kommer Holland, Sverige og Belgien.  EU gennemsnittet er på 0,52. 93 procent af danskerne bruger jævnligt internettet, og 88 procent af dem bruger det til at lave bankforretninger, mens 82 procent af de danske netbrugere shopper online.

Der er fortsat en række udfordringer, når det gælder adgangen til hurtigt internet. Andelen af danskere med en hurtig bredbåndsforbindelse på mere end 30 mbit/s er steget til 42 procent, men det er fortsat lavt i forhold til, hvad man kan forvente i et så digitaliseret land, skriver EU-Kommissionen om Danmark i en pressemeddelelse.

Print Friendly, PDF & Email