Kloge mobilantenner
- Teleindustrien

En af de afgørende faktorer for, at man oplever manglende mobildækning kan være antennerne i smartphones o.l. Kvaliteten af antennerne kan svinge meget. Dette har en omfattende måling dokumenteret, og Energistyrelsen har netop i gangsat en ny måling af de mest populære telefoner. Resultatet forventes at foreligge til efteråret 2016.

Aalborg Universitet har nu sammen med Intel Mobile Communication og Wispry Danmark fået et tilskud på 26 mio. kr. fra Innovationsfonden. til at udvikle en antenne til mobiltelefoner, der kan dreje sig efter signalet og dermed opnå den mest optimale dækning. Dem der kender Opensignal appen, ved, at det er muligt at pejle, hvilken retning mobilsignalet kommer fra. Det kan hjælpe med til, at man fx kan rette sin 4 G router i den rigtige retning.  Forestil dig så, at dine antenner i telefonen selv kan dreje sig mod signalet.

Gert Frølund Pedersen – der leder projektet – regner med, at man skal være klar i 2020. Mobiltelefoner skal have mange små antenner, der kan arbejde sammen om at opnå det bedste resultat. Gert Frølund Pedersen mener, at man næsten altid vil kunne opnå forbindelse.

Læs mere om det spændende projekt her.

Print Friendly, PDF & Email