Høj vækst i produktiviteten
- Teleindustrien

Dansk Erhverv har udarbejdet en analyse af produktiviteten i teleerhvervet.

RESUMÉ fra analysen:
Telebranchen er en branche af stor betydning for dansk økonomi. Siden 2000 er timeproduktiviteten i telebranchen i gennemsnit steget med 16,1 pct. om året, hvilket er højt sammenlignet med den samlede danske økonomi, hvor produktiviteten i gennemsnit er steget med 0,9 pct. om året i samme periode.

Samtidig har de teknologiske fremskridt i telebranchen også en række afledte effekter. Eksempelvis kan internet med høj hastighed sikre, at virksomhedernes information hurtigt og billigt kan komme rundt i hele organisationen, samtidig kan virksomheder med hurtigt internet nemt komme i kontakt med kunder og leverandører. Det øger innovationen, og skaber helt nye forretningsmodeller. Dansk Erhverv har beregnet, at alene bredbåndets udvidelse i Danmark øger BNP med 56-93 mia. kr.

Teleselskabernes samlede investeringer har været faldende siden 2010. I 2016 er investeringerne ca. 7 pct. mindre end 2010, mens investeringer i Sverige i 2016 til sammenligning er dobbelt så store som 2010. Det kan dog bemærkes, at investeringer har været stigende siden 2013, hvor investeringerne var på det laveste niveau de sidste 10 år.

Link til analysen.

 

Print Friendly, PDF & Email