Mobilantenners kvalitet
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

Regeringen har fremlagt et udspil, der skal give forbrugerne bedre mobildækning bl.a. via ny åbenhed om telefonernes antennekvalitet. Forbrugerrådet viser nu vejen og offentliggør resultaterne af en test af 228 mobilers modtageegenskaber.

Testresultaterne kan ses her: http://taenk.dk/nyheder/se-antennekvaliteten-paa-228-mobiltelefoner

”Vi bakker fuldt ud op om tiltag til øget gennemsigtighed for forbrugerne. Den oplevede mobildækning afhænger i høj grad af, hvilken telefon man bruger. Det viser flere undersøgelser meget klart. Det er derfor vigtigt, at forbrugerne kan orientere sig og vælge telefon på et oplyst grundlag. Offentliggørelse af testresultater, som Forbrugerrådet har taget initiativ til her, er et vigtigt skridt i den retning”, siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.

Erhvervs- og Vækstministeriet vil iværksætte en undersøgelse af mobiltelefonernes modtageegenskaber. Resultater af undersøgelsen skal efterfølgende offentliggøres, så den enkelte forbruger er bedre rustet til at træffe et valg, når der skal købes mobiltelefon. Forbrugerrådet og Telekommunikationsindustrien bakker op om regeringens plan, og er klar til sammen at gå ind i arbejdet for at få testene etableret.

Forbrugerrådet og Telekommunikationsindustrien støtter også regeringens langsigtede mål om at etablere en fælles EU-mærkning for mobiltelefoners modtageegenskaber.

Evt. spørgsmål kan rettes til Jakob Willer – 20102365

Print Friendly, PDF & Email