Ny guide om børn og mobiltelefoner
- Nyheder, Pressemeddelelser, Telefoni, Teleindustrien

Se guiden her http://www.dfi.dk/Boern_og_unge/Medieraadet/Nyheder-fra-Medieraadet/internet_og_mobil/Foraeldreguide-om-mobiltelefon-til-9-12aarige.aspx

Forældreguide Mobiltelefon til 9-12årige

 Pressemeddelelse, 17. september 2013

Når små børn får telefon – ny guide til forældre

Danske børn er yngre og yngre, når de får deres første mobiltelefon. Derfor er der en stigende efterspørgsel blandt danske forældre efter vejledning om deres børns allerførste mobiltelefon. I dag udgiver Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Teleindustrien og teleselskaberne 3, TDC, Telenor og Telia en mobilguide til forældre til de 9-12årige.

Danske børn får tidligt deres første mobiletelefon, og de er lynhurtige til at gøre brug af alle funktioner og taste sig rundt i de tilgængelige online universer. Men hvordan sikrer man sig som forælder, at telefonregningen ikke løber løbsk, og at børnenes aktiviteter i det digitale univers foregår trygt og sikkert?

“Det er vigtigt, at børnenes digitale aktiviteter understøttes med vejledning i adfærd på mobil og internet, men hvordan skal man som forælder gribe det an. For mange forældre handler hverdagen i familien blandt andet om, hvordan de kan medvirke til, at deres børns sociale onlineliv og aktiviteter på mobiltelefon eller smartphone foregår trygt og sikkert.” Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, projektleder ved Medierådet for Børn og Unge

Forældreguide om mobiltelefon til 9-12årige

Hvornår et barn skal have sin første mobil er et individuelt valg, men med den nye mobilguide får forældre nu et solidt grundlag for at træffe deres valg i forhold til køb af mobiltelefon og abonnement til deres børn uanset telefontype, mærke eller selskab. Guiden er blevet udviklet i et samarbejde mellem Medierådet for Børn og Unge, Teleindustrien og teleselskaberne 3, TDC, Telenor og Telia, som sammen har sikret, at de allervigtigste spørgsmål, man kan sidde med som forældre, er dækket ind i en let tilgængelig form.

“Mobiltelefonerne kan mere og mere, og brugerne bliver yngre og yngre, når de får deres første smartphone. Vi vil gerne hjælpe forældre med at træffe velovervejede valg når barnet skal i gang med at bruge mobiltelefon. Teleselskaberne tilbyder en række ydelser, som øger trygheden. Og i guiden har vi forsøgt at samle en række relevante emner, spørgsmål og gode råd fra organisationer og eksperter, som kan hjælpe forældre og børn godt i gang med mobilen.” Jakob Willer, direktør i Teleindustrien

Dialog i fokus

I guiden lægges der op til, at beslutninger omkring mobilkøb- og brug baseres på en fælles dialog i familien mellem forældre og børn. Samtidig kan guiden også bruges på forældremøder på skolen til en snak om retningslinjer i skolen og om god opførsel med mobiltelefoner.

“De fleste forældre kender overvejelserne om, hvornår vores børn skal have en mobiltelefon og bekymringerne om en mobilregning som pludselig løber løbsk. Denne guide kan være en hjælp, når vi overvejer mobiltelefon og abonnement, og den kan være et godt udgangspunkt til en snak med børnene om, hvad en telefon kan bruges til, og også hvad den ikke skal bruges til.”

For yderligere oplysninger om forældreguiden:

Projektleder Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, Medierådet for Børn og Unge, tlf. 33 74 36 07 eller lisbethh@dfi.dk

Direktør Jakob Willer, Teleindustrien, 20102365 eller jw@teleindu.dk

Print Friendly, PDF & Email