Rekordhøje investeringer
- Teleindustrien

7. juli 2021.

Teleselskaberne investerede i 2020 mere en 10 mia. kr. i udbygningen af den digitale infrastruktur i Danmark. Det viser de netop offentliggjorte økonomiske nøgletal for telesektoren, som Energistyrelsen har udarbejdet. Det svarer til, at teleselskaberne i 2020 investerede 1.785 kr. pr. indbygger i Danmark.

Det er et rekordhøjt investeringsniveau, som vidner om en branche og nogle selskaber, der påtager sig et kæmpestort ansvar for at sikre udbygningen med fiberbredbånd og mobildækning til de danske forbrugere i hele landet. Særligt investeringerne i udbygning af fibernettene nåede i 2020 et meget højt niveau på mere end 6,6 mia. kr.

Investeringsniveauet i den danske telebranche har gennem en længere årrække ligget på omkring 6-7 mia. kr. årligt. I 2019 steg investeringerne til 8,6 mia. kr. og i 2020 er vi nået over 10 mia. kr. Det er det højeste investeringsniveau i sektoren i mange år.

De meget omfattende investeringer i telebranchen har skabt grundlaget for, at vi i Danmark har en digital infrastruktur, som er blandt de bedste i verden. Det har været med til at bringe Danmark gennem Coronakrisen, at vi har haft en digital infrastruktur, der har kunne understøtte både hjemmearbejde og hjemmeundervisning. Den digitale infrastruktur udgør grundlaget for digitaliseringen af samfundet og Danmarks konkurrenceevne og bliver kun vigtigere og vigtigere.

/Jakob Willer

Print Friendly, PDF & Email