S!renen – Ny mobilvarsling
- Teleindustrien

12-04-2023

Den første onsdag i maj kl. 12 tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet for første gang det nye mobilvarslingssystem S!RENEN, som kan bruges til at sende advarsler direkte til mobiltelefoner, der befinder sig i et område, hvor der fx er mange mennesker, der er udsat for fare.

Det er første gang det nye mobilvarslingssystem S!RENEN skal testes. Mobilvarslingssystemet er udviklet og etableret i et samarbejde mellem Forsvarsministeriet, Justitsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og deres underliggende styrelser. Mobilselskaberne har deltaget i samarbejdet og har skulle implementere den nye teknologi i deres net.

Fra telebranchens side ser vi meget positivt på det samarbejde, der har været etableret mellem myndighederne og mobilselskaberne for at forberede og implementere det nye system. Det har selvfølgelig været nogle bump og udfordringer på vejen, men generelt har vi stor ros til myndighederne for at have tilrettelagt og styret processen på en god og konstruktiv måde. Det har selvfølgelig også hjulpet, at der fra myndighedsside er fundet finansiering til teleselskaberne for at bidrage til at løse en vigtig samfundsopgave.

Du kan læse mere om det nye mobilvarslingssystem her https://www.sirenen.dk/

/Jakob Willer

Print Friendly, PDF & Email