Hallo – filmbranche
- Nyheder, Teleindustrien

Teleindustrien har rettet henvendelse til kulturordførere og teleordførere i Folketinget vedrørende det forslag, som er fremsat fra aktører i filmbranchen om at beskatte den digitale infrastruktur for at sikre yderligere støtte til dansk film.

Se henvendelsen her

Dansk film og digitaliseringen – 25 08 2014

Direktør i Teleindustrien, Jakob Willer, skriver bl.a.:

– Men man løser ikke filmbranchens grundlæggende økonomiske og afsætningsmæssige problemer ved blot at beskatte andre brancher og overføre yderligere støttemidler til filmbranchen. De nye forretningsmodeller bør derfor have som mål at imødekomme forbrugernes ønsker og efterspørgsel på digitalt indhold og styrke den samlede indtjening ved filmdistribution.

– Det må dog desværre konstateres, at der i dele af filmbranchen alene er fokus på at kræve nye penge ind til at støtte branchen i stedet for at fokusere på, hvordan man kan udvikle forretningen og imødekomme forbrugernes ønsker om også at tilgå indhold på de digitale platforme.

– Mulighederne for at nå ud til publikum har aldrig været bedre end nu, og med internettet har man fået en meget billig og effektiv mulighed for at nå ud til rigtig mange forbrugere i hele verden.

– Det er en mulighed, som dansk film bør udnytte til at skabe fornyet vækst og indtjening i stedet for blot at kræve flere penge fra andre – herunder at beskatte den digitale infrastruktur, som alle ellers er enige om udgør den vækstmotor, som vi alle skal leve af i fremtiden.

– I musikindustrien har man for længst indset, at de digitale muligheder kan udnyttes positivt til at nå ud til publikum. Vi har også brug for en filmindustri, der vil se fremad og forsøge at finde veje til ny forretning og udvikling.

Jakob Willer, mobil 20102365

 

Print Friendly, PDF & Email