Højeste investeringsniveau i ti år
- Nyheder, Teleindustrien

‘1. juli 2020

Energistyrelsen er netop udkommet med de økonomiske nøgletal for telesektoren 2019. Tallene viser, at vi i 2019 havde det højeste investeringsniveau i telebranchen i ti år. Samlet blev der i 2019 investeret 8,6 mia. kr. i bredbånd og mobildækning i Danmark. Det er godt nyt for kunderne, som nyder godt af selskabernes investeringer i udbygning af både mobil- og bredbåndsnet.

Samtidig viser tallene dog også, at omsætningen og indtjeningen i branchen er faldende. Det er udtryk for, at konkurrencepresset i markedet er højt og priserne er lave. Også her kan kunderne juble og glæde sig over, at markedet leverer både gode og billige løsninger.

Fra et brancheperspektiv kan den faldende omsætning og indtjening dog også give anledning til bekymring, og det understreger behovet for at skabe ny digital vækst og forretningsudvikling. COVID-19 krisen har vist os meget klart, at den digitale infrastruktur er kritisk for opretholdelse af samfundets funktioner og har vist, at vi kan komme længere og arbejde smartere og mere effektivt med brug af de digitale løsninger, hvis vi prioriterer det.

Fra Teleindustrien forventer vi, at teleselskaberne i 2020 fortsat vil have et højt investeringsniveau. Det skyldes i særlig grad mobilselskabernes udbygning med 5G og udbygning med fiberbredbånd i store dele af landet.

Læs mere her https://presse.ens.dk/pressreleases/stor-stigning-i-investeringerne-i-telebranchen-i-2019-3018795

Print Friendly, PDF & Email