Klimapartnerskab
- Nyheder, Teleindustrien

7. oktober 2019

Teleindustrien var den 30. september 2019 inviteret til møde med klima- og teleminister Dan Jørgensen.

På mødet præsenterede Teleindustrien branchens ambitioner om de kommende 4 år at investere 25-30 mia. kr. i udbygning af den digitale infrastruktur i Danmark. Det gælder både investeringer i bredbånd og trådløse løsninger – i fiber og 5G. Vi har en fælles ambition om at nå så langt omkring i landet som overhovedet muligt, så flest mulige danskere har adgang til en digital infrastruktur i verdensklasse. Det kræver samarbejde, styrket efterspørgsel og fokus på at fjerne barrierer og reducere omkostninger.

Samtidig præsenterede branchen et ønske om at tage imod statsministerens opfordring til brancher om at indgå et klimapartnerskab med regeringen.

I telebranchen ønsker vi at være med til løse klimaudfordringen. Det gælder både i forhold til, hvordan vi arbejder i branchen og i selskaberne med at reducere vores eget energiforbrug og klimaaftryk, og det gælder i forhold til, hvordan telebranchens produkter er en del af løsningen til grøn omstilling i andre sektorer, fx i landbruget, i sundhedssektoren, i industrien, i energisektoren, i transportsektoren m.v.

Helt enkle tiltag til fremme af fx hjemmearbejde, brug af videokonferencer, telemedicin og digital hjemmepleje kan hjælpe med til at spare transport for rigtig mange mennesker. Der er et kæmpe potentiale her ved brug af kendt teknologi, som vi slet ikke har udnyttet fuldt ud endnu.

Og ny teknologi som 5G og IoT kan være med til at fremme udviklingen af nye grønne og klimavenlige løsninger. Telebranchen foreslog her, at regeringen for at understøtte den grønne omstilling og for at stimulere den nyskabende anvendelse af ny teknologi etablerer en særlig grøn digital innovationspulje på 300 mio. kr. over nogle år til at understøtte brugen af ny teknologi i erhvervelivet. Der er behov for at afprøve nye ideer, få nye løsninger ud i virksomhederne og stimulere innovationen for at reducere energiforbruget og arbejde mere klimavenligt på tværs af sektorer.

/Jakob Willer, Teleindustrien

Print Friendly, PDF & Email