Mobilhuller i tog
- Teleindustrien

Metroxpres fortæller i dag historien om, hvordan DSB-tog effektivt afskærmer for mobilsignalerne, hvordan teleselskaberne er villige til at investere i en løsning med repeatere, som kan skabe mobildækning i togene, og hvordan DSB gennem flere år har forhalet processen http://www.e-pages.dk/metroxpressdk/3016/

Problemstillingen er ikke ny. I mange år, har DSB været bekendt med, at togene effektivt afskærmer for mobilsignalerne, og DSB har været fuldt ud bekendt med, at der skal etableres repeaterløsninger for at sikre mobildækning i togene. Se link nedenfor til artikler tilbage fra 2007 i Ingeniøren.

Med repeaterløsningen monteres mobilantenner på alle togsæt, som kan modtage mobilsignalerne fra alle mobilselskaberne og forstærke dem ind i togvognene, hvor passagererne opholder sig. Repeaterløsningen vil sikre markant forbedret mobildækning for alle mobilkunder, uanset hvilket selskab de anvender. Teleselskaberne har i flere år været parate til at indgå en aftale med DSB og investere i en sådan løsning.

I foråret 2012 meddelte DSB i sin årsrapport for fjerntog til Transportministeriet (se http://ing.dk/artikel/nu-kommer-der-hurtigere-internet-og-bedre-mobildaekning-i-tog-129030 ), at virksomheden var ved at afslutte en aftale med alle fire mobiloperatører, som handler om levering og indbygning af mobilrepeatere i alle tog.

Det skete bare ikke. Og der er ikke sket noget siden.

Nu har teleselskaberne skrevet til Transportministeren for at få sat skub i processen Transportminister Magnus Heunicke

Det er uforståeligt for os, at DSB nu gennem flere år har bremset for, at der kan etableres en løsning, der sikrer mobildækning i togene. Vi håber, at transportministeren vil skubbe processen i den rigtige retning, så forbrugerne kan få ordentlig mobildækning i togene.

Læs mere om problematikken og den mulige løsning her:

http://ing.dk/artikel/dsb-vil-forbedre-mobil-daekning-i-togene-82048

http://ing.dk/artikel/dsb-erkender-darligere-mobil-daekning-i-ic4-tog-107193

http://ing.dk/artikel/nu-kommer-der-hurtigere-internet-og-bedre-mobildaekning-i-tog-129030

http://ing.dk/artikel/dsb-ja-der-er-problemer-med-wifi-og-telefoni-i-vores-tog-135032

http://ing.dk/artikel/sadan-vil-dsb-fikse-internetbovl-i-toget-135541

Jakob Willer
Direktør
Teleindustrien
20102365

 

 

Print Friendly, PDF & Email