#tele2014
- Nyheder, Teleindustrien

150 deltagere fik en interessant dag på Tele2014 med spændende oplæg, skarpe budskaber og levende debatter.

Vi hørte blandt andet om de internationale rammer og EU-Kommissionens forslag til et Connected Continent. Vi hørte om kommuners og regioners udfordringer med manglende dækning, den store værdi den digitale infrastruktur har for både erhvervsliv og bosætning, og hvordan regioner og kommuner kan være med til at skabe rammerne for, at den digitale infrastruktur kommer endnu længere ud i landet.

Vi hørte om IKT-vækstteamets anbefalinger til regeringen. Og Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass-Larsen fortalte om regeringens kommende offensive satsning på ny teknologi og digitalisering. Ministeren noterede sig i sit oplæg de faldende investeringer på teleområdet og udtrykte, at denne udvikling nu skal vendes, og at det skal gøres mere attraktivt at investere i infrastrukturen.  Ministeren afviste i sit oplæg, at der var behov for et nyt politisk forlig på teleområdet.

Årets telepris blev uddelt og gik i år til Nordfyns Kommune for deres anerkendelse af den digitale infrastrukturs betydning, deres egen rolle og ansvar og arbejdet med at tiltrække investeringer i forbedret mobildækning. Studerendeprisen gik til Cosmin Caba fra DTU. Stort tillykke til årets vindere.

Deltagerne var vidne til en levende og spændende debat mellem direktørerne fra TDC, SE og Concepy, hvor blandt andet konkurrencesituationen, teleforliget, adgang til infrastrukturen og principperne om markedsbaseret udvikling og teknologineutralitet blev debatteret. Der syntes at være enighed om, at det offentlige nogle steder træder til og i samarbejde med de private aktører medvirker til at sikre, at infrastrukturen kommer ud til alle. Som afslutning på konferencen fik vi en engageret debat mellem ordførerne om bl.a. konkurrencesituationen, , behovet for forudsigelighed og stabilitet i reguleringen, logningsregler og teleforliget, som bl.a. indebar forslag omat modernisere forliget – i stedet for at lave et helt nyt.

Deltagerne på konferencen blev involveret med en række centrale spørgsmål om telemarkedet og telepolitikken www.mapus.eu #tele2014 og man kunne undervejs følge med i de mange tweets fra konferencen #tele2014.

Tele 2014 blev afholdt den 19. marts 2014 i Industriens Hus og blev arrangeret i et samarbejde mellem Teleindustrien, IT-Branchen, IDA Tele og DI/ITEK.

Programmet fra konferencen kan ses her https://www.teleindu.dk/wp-content/uploads/2014/02/TELE2014-invitation.pdf

Slides fra konferencen kan ses her Samlede slides tele2014

Se opsamling i Computerworld her http://www.computerworld.dk/blog/bagsiden/230413/milliarder-paa-spil-i-teleindustri-her-er-kampen

Print Friendly, PDF & Email