Regulering af roaming
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

Der er opnået enighed mellem Rådet og EU-parlamentet om en foreløbig aftale om at fjerne roamingtakster i EU fra den 15. juni 2017. Læs mere her: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-5275_en.htm

Priserne for roaming i EU er faldet gennem en længere årrække, og det er allerede i dag muligt hos danske teleselskaber at få lave roamingpriser i EU og vælge særlige pakker og abonnementer, der sikrer lavere priser.

Det ser ud til, at der også er enighed om at sikre lavere engrospriser, hvilket er en vigtig forudsætning for lavere forbrugerpriser. Og der indføres særlige ”fair use” mekanismer, der sikrer mod misbrug af den nye regulering – som fx vil kunne betyde, at en dansk abonnent kan bruge sin mobiltelefon til lavere priser i tyskland end tyske abonnenter kan.

Under alle omstændigheder vil det regulatoriske indgreb have konsekvenser for økonomien hos europæiske teleselskaber. Med indgrebet trækkes der yderligere penge ud af branchen – hvilket kan svække incitamenterne til at investere i den digitale infrastruktur. EU har brug for teleselskaber, der investerer i mobildækning og bredbånd i Europa. Det er forudsætningen for fremtidens vækst.

Indgrebet er nok populært – men det har også en bagside.

Jakob Willer, 20102365

Print Friendly, PDF & Email