Stadig flere har adgang til hurtigt bredbånd
- Teleindustrien

6. februar 2019

Energistyrelsen har netop offentliggjort den nyeste bredbåndskortlægning. der bl.a. viser, at 91 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, hvilket er to procentpoint højere end i 2017. Regeringens målsætning er at sikre alle danskere adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i 2020.

“I Teleindustrien glæder vi os over, at stadig flere danskere får adgang til hurtigt bredbånd. Rigtig mange steder i hele landet er der fuld gang i udbygningen af den digitale infrastruktur, og forventningen er, at der også i de kommende år vil blive investeret massivt i udbygningen. Det vigtige for os er at møde forbrugernes behov og efterspørgsel og nå længst muligt ud i landet med infrastrukturen” udtaler Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.

De steder, hvor der fra 2017 til 2018 har været den største vækst i udbygningen af bredbånd er i Region Sjælland og Region Nordjylland. Det er i netop disse regioner, at man har fået formuleret fælles politikker på graveområdet og masteområdet og haft fokus på at nedbringe barierer og omkostninger ved udbygningen.

“Hvis vi skal nå endnu længere ud med den digitale infrastruktur alle steder, så kræver det et større fokus på at få fjernet barrierer og nedbragt omkostninger til udbygningen. Når vi samarbejder konstruktivt, når vi længere for pengene. Kommunerne i Region Sjælland og Region Nordjylland har taget nogle gode initiativer, som vi håber kan inspirere kommunerne i resten af landet. Det er også et fokusområde i regeringens teleudspil fra maj 2018” udtaler Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.

Allerede i dag har mange danskere adgang til bredbånd i verdensklasse, og når vi sammenligner os med andre lande ligger vi helt i top.

Den nye bredbåndskortlægning viser også, at flere danskere har adgang til meget høje hastigheder. 74 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 500 Mbit/s download, hvilket er en stigning på 13 procentpoint sammenlignet med 2017, hvor 61 pct. havde adgang til denne hastighed.

/Jakob Willer

Print Friendly, PDF & Email