Vi skal være verdensmestre
- Nyheder, Pressemeddelelser, Teleindustrien

På Teleindustriens årsdag den 3. juni 2014 blev der sat fokus på offentlig digitalisering, velfærdsteknologi og særligt telemedicin.

Det blev i tre oplæg fra Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Eva Berneke, adm. direktør i KMD og Dorte Stigaard, direktør i Region Nordjylland belyst grundigt, hvor langt vi er, hvad der er af ambitioner og potentialer ved digitalisering og i brugen af telemedicin, samt hvilke udfordringer der er i at udnytte potentialet fuldt ud. Vi fik præsenteret et godt overblik over regeringens visioner og samarbejde med kommunerne og regioner. Vi fik vist gode eksempler på, hvordan telemedicin kan fungere og implementeres i praksis i Nordjylland, og også hvilke udfordringer der er. Og vi fik gode indspil til, hvad der skal til med konkrete målsætninger, ledelse, organisering, teknologi og infrastruktur, hvis vi for alvor skal lægge os i spidsen på dette område.

Konklusionen var, at vi i Danmark har alle forudsætninger for at blive de bedste i verden til telemedicin.

Potentialet er enormt; for et kvalitetsløft i behandlingen til glæde for patienter, for en mere effektiv ressourceudnyttelse i den offentlige sektor, og for et erhvervseventyr med innovation, nye virksomheder, arbejdspladser og eksportmuligheder.

I Teleindustrien tror vi på, at vi med en koncentreret indsats på dette område – og med en ambitiøs tilgang til anvendelsen og udbredelsen af telemedicin og velfærdsteknologi kan bidrage til at skabe stor værdi for samfundet. Og den øgede brug af den digitale infrastruktur til brug for telemedicin vil også øge incitamenterne til at investere og nå endnu længere ud i landet med bredbånd og mobildækning.

Vi indgår konstruktivt i drøftelser om, hvad der skal til for at løfte opgaven – og hvordan vi i samarbejde med kommuner og regioner kan fjerne barrierer og nå endnu længere ud med den digitale infrastruktur – som jo er en forudsætning for at udnytte teknologien fuldt ud.

Tak for en god årsdag!

Jakob Willer, 20102365

Se præsentationerne fra årsdagen her:

1 Oplæg ved TI’s årsdag Digital velfærd mod 2020_v3

2 Teleindustriens_årsdag_3_juni_2014_Eva Berneke_oplæg

3 Telemedicin i stor skala – er Danmark klar

 

Notat om status på telemedicin i Danmark Telemedicin-2014

Print Friendly, PDF & Email